مجتمع اِليـن
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بيتزا بالجمبري niiice

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
princesse ♥
◄المـديـرة العآإمة ►
◄المـديـرة العآإمة  ►
princesse ♥


مشَآرڪآتـﮯ ≈ : 513

تآاريخَ مٍيلآدِي≈ * : 28/08/1998

تآاريخَ وٌجودَكك معنآا≈ : 05/07/2012

مَكآانِـي≈ * : ( هانيه ) أجمل من خيوط الصباح وشق الغيوم ♥

بيتزا بالجمبري niiice Empty
مُساهمةموضوع: بيتزا بالجمبري niiice   بيتزا بالجمبري niiice I_icon_minitimeالخميس أغسطس 02, 2012 11:38 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• عجينة بيتزا
• نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
• 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
• 1فص ثوم مفروم ناعم
• 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
• 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
• 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
• 1 بصلة مقطعة شراح
• 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
• نص حزمة كرفس.
الطريقة:
1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل.
2-
سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم مع
التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.
3- قطعي
عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح
خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده
حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها تدهني
الصينية بالزيت.
4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم
يضاف الفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا
والشيدر من على السطح وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.
5- سخني الفرن على
درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة
15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.
وعلى
فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس كل
الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق"
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
DjabouB JimmY
◄عضوة جديدة ►
DjabouB JimmY


مشَآرڪآتـﮯ ≈ : 68

تآاريخَ مٍيلآدِي≈ * : 07/11/1995

تآاريخَ وٌجودَكك معنآا≈ : 29/07/2012


بيتزا بالجمبري niiice Empty
مُساهمةموضوع: رد: بيتزا بالجمبري niiice   بيتزا بالجمبري niiice I_icon_minitimeالخميس أغسطس 09, 2012 8:17 pm

شكرا لك اختي على الوصفة
والطريقة المميزة
والشرح الوافي
تقبلي تحياتي
ومرووري
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بيتزا بالجمبري niiice
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مجتمع اِليـن :: ¬ | مملڪَةَ البَنآت ✿ ، :: مَطْبَخڲ آلخآص ♨ ’-
انتقل الى: